angst

Stoppen met piekeren?

Stoppen met piekeren

Wil jij zo snel mogelijk stoppen met piekeren?

Piekeren is erg vervelend, het lukt niet om je gedachten stil te zetten en je raakt er vermoeid van. Waarschijnlijk slaap je ook slecht omdat je al die piekergedachten hebt, wat er voor zorgt dat je nog vermoeider bent. 

Hoe meer je het piekeren probeert te stoppen...hoe erger het wordt

Waarschijnlijk heb je ook al geprobeerd om je piekeren te stoppen. Een halt toe te roepen. De meeste mensen proberen om er gewoon niet meer aan te denken, afleiding te zoeken. Waarvan je denkt dat dit een goede tactiek is helpt het helemaal niet, je piekergedachten komen steeds terug of worden zelfs erger als je ze probeert te stoppen. 

Dit komt omdat je het tot nu toe verkeerd hebt aangepakt.

Maar gelukkig is het ook mogelijk om te stoppen met piekeren. Als jij erachter wilt komen op welke manier je het beste kunt stoppen met piekeren bent je hier op de juiste plek. PiekerSTOP is een programma dat jou helpt om je piekergedachten te verminderen zodat je helemaal kunt stoppen met piekeren. 

Waarom is stoppen met piekeren belangrijk?

Buiten dat het vermoeiend is om een vol en druk hoofd te hebben is het zelfs belangrijk om er iets aan te doen. 

Een tijdje piekeren heeft iedereen wel eens en daar is niks mis mee, maar als jij al maanden of zelf jaren piekert is het tijd om er iets aan te doen. Piekeren gaat meestal niet vanzelf over en zal mogelijk zelfs erger worden tenzij je ingrijpt. 

Je kunt van het gepieker vermoeid worden, in je hoofd van de gedachten maar ook lichamelijk omdat het nadenken veel energie kost en omdat je slecht slaapt. Je kunt je niet goed concentreren omdat je moe bent en afgeleid door alle piekergedachten. Het levert stress op en je kunt er lichamelijke klachten van krijgen zoals hoofdpijn, spierpijn en rugklachten. Op den duur kun je je zelfs somber voelen en depressieve gevoelens hebben. Zo snel mogelijk stoppen met piekeren is niet alleen fijn maar ook belangrijk voor je welzijn.

Door te stoppen met piekeren ervaar je meer energie en krijg je weer zin in dingen!

Wil jij ook meer rust in je hoofd? Je weer blij en energiek voelen? Dingen ondernemen en weer zin in dingen hebben? Gewoon dingen gedaan krijgen die je wilt doen op een dag? Je weet dat je een leukere partner, ouder, collega of persoon bent als je al die nare gedachten niet steeds hebt. Eigenlijk sta je heel anders in het leven. 

En het is mogelijk, zelfs op korte termijn. 

Gelukkig heb ik vandaag alle filmpjes al bekeken en het helpt al echt enorm. Dankjewel, het is echt fantastisch!

Ellis

De beste technieken om te stoppen met piekeren in één programma

Ontdek het online programma waarmee je zelf aan de slag kunt

De beste technieken om te stoppen met piekeren voor jou gebundeld

Online

Alles is beschikbaar in een online omgeving waar je op elk moment van de dag toegang toe hebt. Volgen wanneer het jou uitkomt. Wel zo makkelijk en net zo effectief als dat je het van een psycholoog zou horen...misschien nog wel beter omdat je het altijd nog eens kunt bekijken. 

De beste technieken

Wat moet je wel en wat moet je vooral niet doen als je wilt stoppen met piekeren? De beste en meest efficiënte manieren om te stoppen met piekeren heb ik voor je uitgezocht. Hier ga je op focussen...de onzin laten we voor wat het is.


Stap voor stap

Je piekergedachten zijn ook niet in 1 dag ontstaan. Daarom heeft het ook tijd nodig om te stoppen met piekeren. In een paar dagen kun je al wel effect merken. Ik leer je stap voor stap hoe je het beste kunt stoppen met piekeren. 

De PiekerSTOP methode